Medium d45d5a6c 9238 429e 9766 5fcb07c11507
NaslovnicaPath arrowVijesti

Svečana dodjela Nagrade i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava ˝Krunoslav Sukić˝ 2023.

S radošću Vas pozivamo na svečanu dodjelu Nagrade i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava ˝Krunoslav Sukić˝ 2023. ., koja će se održati 7. prosinca u 12 sati u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta  u Osijeku
 
Hvala Vam na dragocjenoj podršci koja je bila ključna u oblikovanju ove, prve mirovne nagrade u Hrvatskoj, čineći je tijekom posljednjih petnaest godina prepoznatljivim središtem okupljanja, proslave i inspiracije. Vaša podrška ne samo da nas osnažuje u motivaciji i nadahnjuje, nego i čvrsto povezuje u našem zajedničkom zalaganju za stvaranje miroljubivog, pravednog i uključivog društva.
 
 
 

NAGRADA ZA PROMICANJE MIROTVORSTVA, NENASILJA I LJUDSKIH PRAVA ˝KRUNOSLAV SUKIĆ˝ namijenjena je pojedincima/kama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj, odnosno za djelovanje koje ima utjecaj na izgradnju održivog mira i kulture nenasilja u Republici Hrvatskoj i njenom okruženju, zemljama Zapadnog Balkana.
Nagrada je priznanje za ustrajan, hrabar i uključiv otpor nasilju, za primjenu nenasilnih metoda u zaštiti i promicanju ljudskih prava i sloboda, transformaciji društvenih sukoba i prijepora te za poticanje kreativnih, solidarnih i suradničkih odgovora na prijetnje miroljubivom održivom razvoju.
Dodjeljivanjem nagrade i priznanja želimo pridonijeti vidljivosti solidarnog, dosljednog, posebno kreativnog i hrabrog djelovanja pojedinaca i pojedinki u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja. Vjerujemo kako proslava i zahvala za djelovanje za zajedničko dobro ohrabruje pojedince/ke da svoju građansku političku moć pokrenu u korist pozitivnih društvenih promjena.
 
Pridružite se, svojim dolaskom podržite!