NaslovnicaPath arrowO nagradiPath arrowObrasci za prijavu

Obrasci za prijavu

Saznaj sve što je potrebno za prijavu i preuzmi prijavni obrazac.

Za prijavu je obavezna sljedeća dokumentacija: popunjen prijavni obrazac i pisane preporuke.

Kategorije

Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”

Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 700,00 EUR.
Za prijavu je obavezna sljedeća dokumentacija: popunjen prijavni obrazac, životopis kandidata, dvije pisane preporuke.

NAGRADA ZA PROMICANJE MIROTVORSTVA, NENASILJA I LJUDSKIH PRAVA "KRUNOSLAV SUKIĆ" namijenjena je pojedincima/kama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj, odnosno za djelovanje koje ima utjecaj na izgradnju održivog mira i kulture nenasilja u Republici Hrvatskoj i njenom okruženju, zemljama Zapadnog Balkana. Nagrada je priznanje za ustrajan, hrabar i uključiv otpor nasilju, za primjenu nenasilnih metoda u zaštiti i promicanju ljudskih prava i sloboda, transformaciji društvenih sukoba i prijepora te za poticanje kreativnih, solidarnih i suradničkih odgovora na prijetnje miroljubivom održivom razvoju.

Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 700,00 EUR.

Autor likovnog rješenja plakete Nagrade je prof.dr.sc. Ivan Doroghy, profesor grafičkog dizajna na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.
Za prijavu je obavezna sljedeća dokumentacija: popunjen prijavni obrazac, životopis kandidata ili opis inicijative/organizacije, najmanje jedna pisana preporuka.

PRIZNANJE "KRUNOSLAV SUKIĆ" ZA PROMICANJE MIROTVORSTVA, NENASILJA I LJUDSKIH PRAVA namijenjeno je pojedincima/kama, organizacijama, društvima, građanskim i drugim inicijativama koje u Hrvatskoj i njezinu okruženju, zemljama Zapadnog Balkana promiču mirotvorstvo, nenasilje i zaštitu ljudskih prava: za njihov otpor nasilju; za primjenu nenasilnih metoda u zaštiti i promicanju ljudskih prava i sloboda, rješavanju društvenih sukoba prijepora kao i za kreativne pristupe i postignuća u izgradnji održivog mira u lokalnoj zajednici; putem društveno angažirane umjetnosti; poticanjem društvenog, ekumenskog i međureligijskog dijaloga; nenasilnim akcijama i sl.

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Priznanje “Krunoslav Sukić” KNJIGA GODINE

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.
Za prijavu je obavezna sljedeća dokumentacija: popunjen prijavni obrazac.

PRIZNANJE KNJIGA GODINE "KRUNOSLAV SUKIĆ" 2021./2022. dobivaju autori/ce knjige objavljene u HR ili u nekoj od zemalja Zapadnog Balkana koja se ističe svojim doprinosom stvaranju ozračja boljeg razumijevanja i motivacije za mirotvorstvo, nenasilno djelovanje, zaštitu i promociju ljudskih prava i razvoj civilnoga društva.

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Priznanje “Krunoslav Sukić” MIROTVORNA ŠKOLA

Priznanje čine plaketa-zahvalnica te nagradna edukativno-studijska posjeta grupe učenika/ca i nastavnica/ka nagrađene škole Osijeku, Vukovaru i Zlatnoj Gredi.
Za prijavu je obavezna sljedeća dokumentacija: popunjen prijavni obrazac, opis škole, najmanje jedna pisana preporuka.

PRIZNANJE "KRUNOSLAV SUKIĆ" MIROTVORNA ŠKOLA je uvedeno 2015 g., za osnovne i srednje škole koje promiču odgoj za primjenu nenasilnih metoda u rješavanju sukoba i aktivno građanstvo te solidarno sudjeluju u unapređivanju života i održivog razvoja svoje školske i lokalne zajednice.

Priznanje Mirotvorna škola se sastoji od plakete-zahvalnice te nagradnog edukativno-studijskog posjeta skupine učenika/ca i nastavnica nagrađene škole Osijeku.