Prijava

Saznaj sve što je potrebno za prijavu i preuzmi prijavni obrazac.

Natječaj za 2020. godinu!

Vaši prijedlozi se primaju od 5. rujna do 5. studenoga 2020.g.

 

Predlagati mogu fizičke i pravne osobe.

Za prijavu je obavezna sljedeća dokumentacija: popunjen prijavni obrazac, dvije pisane preporuke.

 

NAGRADA

NAGRADA ZA PROMICANJE MIROTVORSTVA, NENASILJA I LJUDSKIH PRAVA "KRUNOSLAV SUKIĆ"

Nagradu dodjeljujemo pojedincima/kama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Namijenjena je ljudima koji ispravno življenje za dobro ljudi, zajednice i prirode svjedoče svojom građanskom i ljudskom zauzetošću i hrabrošću. Nagradu dodjeljujemo za djelovanje u Republici Hrvatskoj, no nominirani ne moraju biti građani RH.

Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK.

Prijavni obrazac  možete preuzeti ovdje. 

 

PRIZNANJA

PRIZNANJE "KRUNOSLAV SUKIĆ" ZA PROMICANJE MIROTVORSTVA, NENASILJA I LJUDSKIH PRAVA namijenjeno je pojedincima/kama, organizacijama, društvima,  građanskim i drugim inicijativama za pružanje otpora nasilju te njihovom zalaganju za primjenu nenasilnih metoda u rješavanju sukoba, zaštiti i promicanju ljudskih prava i mirotvorstva: u lokalnoj zajednici; putem društveno angažirane umjetnosti; poticanjem društvenog, ekumenskog i međureligijskog dijaloga; nenasilnim akcijama i drugim načinima nenasilnog društvenog djelovanja u Republici Hrvatskoj.

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje. 

  

PRIZNANJE "KRUNOSLAV SUKIĆ" MIROTVORNA ŠKOLA je namijenjeno za osnovne i srednje škole koje promiču odgoj za primjenu nenasilnih metoda u rješavanju sukoba, suradnju i aktivno građanstvo te solidarno sudjeluju u unapređivanju života svoje školske i lokalne zajednice.

Priznanje Mirotvorna škola se sastoji od: plakete-zahvalnice, te sedmodnevnog edukativno-studijskog posjeta skupine učenika/ca i nastavnica nagrađene škole Osijeku.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

 

PRIZNANJE "KRUNOSLAV SUKIĆ" KNJIGA DESETLJEĆA dobivaju autori/ce knjige objavljene u HR ili u jednoj od država Zapadnog Balkana koja doprinosi stvaranju ozračja boljeg razumijevanja i poticaja za mirotvorstvo, nenasilno djelovanje, zaštitu i promociju ljudskih prava i civilnoga društva.

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje. 

 

Odabir dobitnika/ice provodi peteročlani Odbor Nagrade "Krunoslav Sukić" imenovan od strane Upravnog odbora Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, a u skladu s Pravilnikom o kriterijima, uvjetima i postupku dodjele Nagrade i Priznanja. Pravilnik je dostupan ovdje.

 

Odbor nagrade čine:

Goran Božičević, Katarina Kruhonja, Zoran Pusić, Otto Raffai, Franka Sukić i Davor Špišić.

Objava odluke o dobitnicima/ama i odabranoj akciji biti će objavljena na ovoj web stranici i web stranici Centra za mir.

Nominacije dostaviti zaključno s 5. studenim 2020. na prijava-nagrada@centar-za-mir.hr

 

 Pitanja 

na nagrada@centar-za-mir.hr

Kontakt: Natalija Havelka, mob:00385 91 619 4 880

 

Nagrada i priznanja će biti uručeni dobitnicima

12. prosinca, uz obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava.