Krunoslav Sukić

O nagradi

S radošću objavljujemo: Dodjela mirovne Nagrade i priznanja „Krunoslav Sukić“ 2016 održana je 8. prosinca 2016., povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u svečanom foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku! Zahvaljujemo laureatima te brojnim gostima i prijateljima iz Hrvatske i regije koji su svojom prisutnošću iskazali zahvalu i zajednički proslavili ovogodišnje dobitnike i dobitnice. Hvala g. Ivanu Vrkiću, gradonačelniku Grada Osijeka, Nj.E.gđi Susan Cox te g. Van Der Lindenu, zamjeniku veleposlanice Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj na pozdravnim riječima. Hvala prijateljima iz OKUSA DOMA koji su nas ugostili šarenim afričko i blisko-istočnim jelima! Hvala tamburaškoj školi Batorek za glazbeni ugođaj!

* Autor dizajna plakete Ivan Doroghy
pročitaj više

Nagrada 2016

Mirovnu Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2016 dobili su Zdravko Marjanović, mirovni aktivista i Ivana Paradžiković, urednica emisije Provjereno; Priznanje "Krunoslav Sukić" 2016 dobila je Mreža Mladi ujedinjeni u miru; Priznanje "Krunoslav Sukić" KNJIGA GODINE 2015/2016. dobio je Nikola Biliškov za zbornik radova "Preživljavati usprkos" - zbornik povodom 100. rođenja Ivana Supeka; Priznanje MIROTVORNA ŠKOLA 2016. dobila je oš I.G. Kovačić Vrbovsko.

pročitaj više

O Krunoslavu Sukiću

Krunoslav Sukić je 1991. godine, zajedno sa nekolicinom intelektualaca okupljenih oko pitanja mogu li ikako pridonijeti prekidu rata, uspostavljanju mirovnog (političkog) rješenja sukoba te građenju trajnog mira i demokracije, sudjelovao u stvaranju ideje i osnivanju Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, Osijek. Sukićevi teoretski uvidi, njegov životni put traganja za političkim alternativama one s kojom nije bio zadovoljan i, nadasve, njegovo nagnuće ka razumijevanju, spoznaji, jasnoći i istini bili su vodilje u promišljanju o tome kako odgovoriti na nasilje i kako graditi alternativno zajedništvo.

pročitaj višePohvala

Pohvala laganosti mirotvoraca

preuzmite ovdje (.pdf)

PRIJAVA

Saznaj sve što je potrebno za prijavu i preuzmi prijavni obrazac

PRIJAVA

MIROTVORNA ŠKOLA

Pogledajte video

MIR JE U NAŠIM RUKAMA

Studijski posjet

Pogledajte video

UTEMELJITELJ NAGRADE