O nagradi

Objavljujemo s radošću: 5. studenoga 2018.g. zatvoren je javni natječaj – pristiglo je 33 nominacija! Proglašenje, zahvala i uručenje nagrade i priznanja dobitnicima/ama biti će na svečanosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava – u Osijeku u svečanoj Sali HNK 12.12. 2018. u 12 sati. Osim domaćina, lauretima i gostima obratit će se : Ivan Vrkić, gradonačelnik Grada Osijeka, Lora Vidović, pravobraniteljica Republike Hrvatske, Nj.E. Astrid Versto, veleposlanica Kraljevine Norveške. Domjenak – dar Društva afrikanaca u Hrvatskoj – veganski okusi Afrike. Glazbeni prilog RitmOS.

* Autor dizajna plakete Ivan Doroghy
pročitaj više

Nagrada 2017

Svečanost dodjele Nagrade i priznanja "Krunoslav Sukić" 2017. održana je u četvrtak 7. prosinca u 11 sati u svečanoj sali HNK u Osijeku. Zahvaljujemo laureatima te brojnim gostima i prijateljima iz Hrvatske i regije koji su svojom prisutnošću iskazali zahvalu i zajednički proslavili ovogodišnje dobitnike i dobitnice. Hvala g. Borisu Piližota, zamjeniku gradonačelnika Grada Osijeka i Nj.E. Ellen Berends, veleposlanici Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj na pozdravnim riječima. Hvala osječkom a cappella sastavu Akvarel koji su proslavu učinili raspjevanom i zaplesanom! Hvala prijateljima iz Udruge Pobjede koji su pripremili slasne veganske kolače!...

pročitaj više

O Krunoslavu Sukiću

Krunoslav Sukić je 1991. godine, zajedno sa nekolicinom intelektualaca okupljenih oko pitanja mogu li ikako pridonijeti prekidu rata, uspostavljanju mirovnog (političkog) rješenja sukoba te građenju trajnog mira i demokracije, sudjelovao u stvaranju ideje i osnivanju Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, Osijek. Sukićevi teoretski uvidi, njegov životni put traganja za političkim alternativama one s kojom nije bio zadovoljan i, nadasve, njegovo nagnuće ka razumijevanju, spoznaji, jasnoći i istini bili su vodilje u promišljanju o tome kako odgovoriti na nasilje i kako graditi alternativno zajedništvo.

pročitaj višePohvala

Pohvala laganosti mirotvoraca

preuzmite ovdje (.pdf)

PRIJAVA

Saznaj sve što je potrebno za prijavu i preuzmi prijavni obrazac

PRIJAVA

UTEMELJITELJ NAGRADE