Fond Krunoslav Sukić

Fond "Krunoslav Sukić" osnovan je kao podrška opstojnosti i razvoju Nagrade "Krunoslav Sukić" . Iz Fonda se financira dodjeljivanje godišnje nagrade za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Također, Fond će podržavati publikacije iz područja mirotvorstva, ljudskih prava, nenasilnog djelovanja i razvoja civilnoga društva te stipendije za neformalno obrazovanje iz navedenih područja.

Fond "Krunoslav Sukić" je osnovan kao podrška opstojnosti i razvoju Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić".

Nagrada je godišnja, a dodjeljuje se za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Nominacije za nagradu prikupljaju se nakon objavljenog javnog poziva. Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000 HRK. Objava nagrade i svećanost dodjele je u Osijeku, 10. prosinca tekuće godine, na Međunarodni dan ljudskih prava.

Osim nagrade dodjeljujemo i Priznanje za nenasilnu akciju godine.

Nadalje, Fond "Krunoslav Sukić" prikuplja sredstva kako bi mogao podržavati publikacije i stipendije za neformalno obrazovanje iz područja mirotvorstva, ljudskih prava, nenasilnog djelovanja i razvoja civilnoga društva.

Pozivamo da pridonesete u Fond Nagrade "Krunoslav Sukić" putem uplate na žiro račun:

IBAN: HR07 2500 0091 5011 3575 3

Ime banke: Hypo Alpe-Adria Bank d.d.

Adresa banke: Slavonska avenija 6, HR-10000 Zagreb 

SWIFT/BIC: HAABHR22

Primatelj: "Slagalica" zaklada lokalne zajednice

Adresa primatelja: Hrvatske Republike 26, Osijek