Fond Krunoslav Sukić

Fond "Krunoslav Sukić" osnovan je kao podrška opstojnosti i razvoju Nagrade "Krunoslav Sukić" . Iz Fonda se financira dodjeljivanje godišnje nagrade za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Također, Fond će podržavati publikacije iz područja mirotvorstva, ljudskih prava, nenasilnog djelovanja i razvoja civilnoga društva te stipendije za neformalno obrazovanje iz navedenih područja.

Fond "Krunoslav Sukić" je osnovan kao podrška opstojnosti i razvoju Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić".

Nagrada je godišnja, a dodjeljuje se za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Nominacije za nagradu prikupljaju se nakon objavljenog javnog poziva. Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000 HRK. Objava nagrade i svećanost dodjele je u Osijeku, povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, 7. ili 9. prosinca tekuće godine.


Kategorije Nagrade

Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”

Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK.

Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Priznanje “Krunoslav Sukić” KNJIGA GODINE 

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Priznanje “Krunoslav Sukić” MIROTVORNA ŠKOLA

Priznanje čine plaketa-zahvalnica te sedmodnevni edukativno-studijski posjet skupine učenika/ca i nastavnica nagrađene škole Osijeku i Vukovaru.


Nadalje, Fond "Krunoslav Sukić" prikuplja sredstva kako bi mogao podržavati publikacije i stipendije za neformalno obrazovanje iz područja mirotvorstva, ljudskih prava, nenasilnog djelovanja i razvoja civilnoga društva.


Pozivamo da pridonesete u Fond Nagrade putem uplate na žiro račun:

 

Fond "Krunoslav Sukić"

IBAN: HR07 2500 0091 5011 3575 3

Ime banke: Addico Bank

Adresa banke: Slavonska avenija 6, HR-10000 Zagreb 

SWIFT/BIC: HAABHR22

Primatelj: "Slagalica" zaklada lokalne zajednice

Adresa primatelja: Trg A. Šenoe 1, 31 000 Osijek