Nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ 2021.

OBJAVLJUJEMO JAVNI POZIV za nominacije za mirovnu Nagradu i priznanja „Krunoslav Sukić“ 2021. Nominacije se primaju od 5. rujna do 5. studenoga 2021. Nominirati znači prepoznati i iskazati zahvalu za mirotvorne napore! Recite svoje DA održivom miru i razvoju, NOMINIRAJTE!

Nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ 2021.

Javni natječaj je otvoren od 5. rujna do 5. studenoga 2021.

Nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“ su namijenjeni pojedincima, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja u Hrvatskoj i njenom okruženju te uključuje i inicijative iz zemalja Zapadnog Balkana koje imaju utjecaj na izgradnju mira u Republici Hrvatskoj.

Kategorije:

Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK.

Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Priznanje “Krunoslav Sukić” KNJIGA GODINE 2020./2021.g Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Priznanje “Krunoslav Sukić” MIROTVORNA ŠKOLA Priznanje čine plaketa-zahvalnica te nagradna šestodnevna edukativno-studijska posjeta grupe učenika/ca i nastavnica nagrađene škole Osijeku, Vukovaru i Zlatnoj Gredi.

Predlagati mogu fizičke i pravne osobe.

Nominacije dostaviti zaključno s 5. studenim 2021. na prijava-nagrada@centar-za-mir.hr ili poštom na adresu Centar za mir, nenasilje i ljudska prava –Osijek, Trg A. Šenoe 1, 31000 Osijek

Kontakt: Natalija Havelka: nagrada@centar-za-mir.hr; +385 91 619 4 880

Odabir dobitnika/ice Nagrade i priznanja provodi Odbor Nagrade "Krunoslav Sukić" imenovan od strane Upravnog odbora Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, a u skladu s Pravilnikom o kriterijima, uvjetima i postupku o dodjeli nagrade i priznanja. Pravilnik je dostupan ovdje.

Odluka o izboru dobitnika/ica biti će javno objavljena na ovoj internetskoj stranici i internetskoj stranici Centar za mir: www.centar-za-mir.hr

Nagrada i priznanja se dobitnicima/ama se uručuje 10. prosinca u Osijeku povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Detaljnije informacije i obrasci su na Nagrada i Prijava