KNJIGA DESETLJEĆA 2020.

Objavite, prenesete svojim kontaktima i na svojim društvenim mrežama i sami razmotrite nominiranje kandidata za Priznanje „Krunoslav Sukić“ KNJIGA DESETLJEĆA 2010. -2020. Priznanje „Krunoslav Sukić“ KNJIGA GODINE je kategorija Nagrade „Krunoslav Sukić“, ima nacionalni, regionalni i međunarodni doseg i značaj. Dodjeljuje se od 2010.g. Jednom u desetljeću dodjeljujemo Priznanje „Krunoslav Sukić“ KNJIGA DESETLJEĆA.


Prvo Priznanje KNJIGA DESETLJEĆA 2000. – 2010. dobio je Slavko Goldstein za svoju knjigu „41 Godina koja je vraća“.
Priznanje “Krunoslav Sukić“ KNJIGA DESETLJEĆA 2010.-2020. dodjeljuje se autoru/icama / uredniku/cima za knjigu objavljenu u HR ili u nekoj od zemalja Zapadnog Balkana koja se ističe svojim doprinosom stvaranju ozračja boljeg razumijevanja i motivacije za mirotvorstvo, nenasilno djelovanje, zaštitu i promociju ljudskih prava i razvoj civilnoga društva.
Uvjeti:
Predložena knjiga je ukoričena tiskana omeđena (monografska) publikacija od najmanje 49 stranica  koja je objavljena u RH ili jednoj od zemalja Zapadnog Balkana u razdoblju od 2010.g do 2020.g. i katalogizirana u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu (ima ISBN oznaku), odnosno referentnoj instituciji zemlje u kojoj je izdana.
 
Nominacije se zaprimaju od 5. rujna do 5. studenoga 2020.g.! Za nominaciju je potrebno poslati ispunjen obrazac s dvije pisane preporuke. Javni poziv, uvjeti natječaja i obrasci su objavljeni na ovoj mrežnoj stranici - PRIJAVA.

 

Kontakt osoba i adresa za dodatna pitanja:

Natalija Havelka: nagrada@centar-za-mir.hr ;  091 619 4880