Najava: 8. prosinca dodjela Nagrade i priznanja "Krunoslav Sukić" 2016

Javni poziv za nominacije za mirovnu Nagradu i priznanja "Krunoslav Sukić" 2016. je završen. Ovogodišnji laureati nagrade i tri kategorije priznanja bit će objavljeni 7. prosinaca. Svečanost dodjele održat će se u četvrtak 8. prosinca u 14 sati u svečanoj sali HNK u Osijeku.

Cijenjene laureate i goste pozdravit će Angel Čabarkapa, Centar za mir-Osijek, izaslanik gradonačelnika grada Osijeka, Nj.E. gđa Ellen Berends, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj te Goran Božičević, Odbor Nagrade. Radujemo se najavljenim gostima iz cijele Hrvatske i iz regije.

Dan posvećen mirovnoj Nagradi ima i svoj radni dio. Ove godine tema Dijaloškog foruma Nagrade je "Bogaćenje i osiromašivanje kao generatori nasilja u Hrvatskoj".  Forum će biti održan 8. prosinca od 10 - 12.30 sati u Knjižari Nova, Trg. A. Starčevića 4. Uvodničari: dr.sc.Milan Ivanović, Panon - institut za strateške studije Osijek, Damir Jurić, prof. filozofije, Dario Juričan, režiser dugometražnog dokumentarnog filma "Gazda", Barbara Matejčić, istraživačka novinaraka i laureatkinja mirovne Nagrade "Krunoslav Sukić" 2014., Maja Peić, Centar za mirovne studije, Zagreb i Goran Jeras, Zadruga za etično financiranje.

Dodatne aktivnosti koje preporučujemo:

Projekcija dokumentarnog filma „Gazda“ i razgovor s Dariom Juričanom, režiserom filma te Sašom Paparellom, autorom knjige „Gazda“, Kino Urania, 17 sati

 

Dobrodošli!